De cijfers

Een diepe kijk op de cijfers geven een hoop weer over hoe het nu echt zit met vrouwen in het bedrijfsleven en de top daarvan. Dit is een zeer interessant en toch wel confronterend onderwerp. Aan de ene kant is het boeiend omdat en geeft het hoopvolle verwachtingen plus resultaten waaruit blijkt dat het de goede kant op gaat. De andere kant laat daarentegen zien dat het niet heel snel gaat wat als een lichte tegenvaller beschouwd mag worden.

Vooralsnog zien we als resultaat dat het aantal vrouwen in de top van het bedrijfsleven aan het groeien is. Er komen meer vrouwen op de hoogste posities die daarbij belangrijke functies bekleden of zelf bedrijven oprichten die succes hebben. Toch gaat het niet hard genoeg. Er is daarbij kritiek op het bedrijfsleven in het algemeen omdat men vindt dat het sneller moet en bepaald instanties hier meer moeite voor moeten doen. De vraag die vervolgens rest is wat men hieraan denkt te gaan doen en hoe dit proces versnelt kan gaan worden.

Er zijn nog geen harde maatregelen genomen om het cijfer op te krikken. Mocht dit echter niet snel gebeuren dan lijken deze er later alsnog aan te komen. De druk zal opgevoerd worden als de groei achter blijft om meerdere redenen. Op den duur is het dan niet meer mogelijk dat de cijfers achter blijven waarmee er weliswaar geforceerd meer vrouwen in de top van het bedrijfsleven zullen komen. Soms is dit echter de enige manier om een echte kanteling te doen plaatsvinden.