Oprah Winfrey

Wie kent Oprah Winfrey eigenlijk niet? Ze mag dan niet de aller rijkste vrouwelijke entrepeneur zijn die er bestaat, ze is sowieso een van de bekenste en meet succesvolle. Nagenoeg iedereen kent wereldwijd haar naam en weet wat ze allemaal gedaan heeft om tot de eenzame hoogte te komen waar zij zich nu bevindt.

Dat het succes van Oprah, zoals zij door de meesten genoemd wordt en beken staat, verder rijkt dan slechts een goed lopende talkshow is wel duidelijk. Dit is hetgeen waarmee zij voor de rest van de wereld het meest beroemd werd maar lang niet het enige wat zij met succes deed. Naast het presenteren is zij een geslaagd producente, actrice en zakenvrouw die oneindig veel werk voor het goede doel heeft gedaan. Dit is misschien wel de hoofdreden dat zij zo enorm geliefd is over de gehele wereld. Iedereen weet van de moeite die zij genomen heeft om het leven van velen mensen te verbeteren,

Oprah heeft zelf ook geen makkelijke jeugd gehad. Haar moeder was alleenstaand en moest de zorg van haar kinderen zelf voor eigen rekening nemen. Het was daarom niet altijd makkelijk en man kan stellen dat al haar succes compleet zelf verworven is. Want in het begin was er dus niet veel waar Oprah Winfrey het mee moest doen. Dat ze daarna zo een enorm groot imperium heeft weten te bouwen is des te meer indrukwekkend te noemen.

Uiteindelijk zijn de resultaten die zij bereikt heeft ongekend. Zo is Oprah WInfrey de eerste persoon van Afro-Amerikaanse afkomst die multi miljardair is geworden. Tevens is zij de rijkste Afro-Amerikaanse persoon van de twintigste eeuw en is dat ondertussen nog steeds. Niet verkeerd wanneer je jezelf bedenkt dat zij met helemaal niets begonnen is. Dit maakt haar een extra grote inspiratie voor andren.