Cher Wang

Waarschijnlijk is Cher Wang een naam die bij de meeste van onze landgenoten niet meteen een belletje doet gaan rinkelen. Dit is niet heel erg vreemd. Ondanks haar ongekende succes in het bedrijfsleven is het geen wereldwijd bekende persoon, wat vooral te maken heeft met de branches waarin zij over het algemeen zaken doet.

Reeds in de jaren tachtig was zij betrokken bij de oprichting van een aantal grote bedrijven in de IT-business. Dit was een zeer geschikt moment om in deze bedrijfstak actief te zijn aangezien de wereld aan de voet stond van het digitale tijdperk en de zogenoemde .com boom. Het internet stond in de kinderschoenen en dit was de tijd bij uitstek om bakken met geld te verdienen. Cher Wang was op het juiste moment op de laatste plaats en profiteerde hier dan ook optimaal van.

Dit gaf haar de kans om nog meer dingen te doen en weer te herinvesteren op verschillende fronten. Op die manier werd ze uiteindelijk de oprichtster van een wereldberoemd telefoonmerk. Dit maakt smartphones die over de hele wereld worden gebruikt. Omdat de productie in Taiwan iets goedkoper is dan voor andere merken is de prijs daarbij redelijk gunstig.

Vandaag de dag in Cher Wang nog altijd de CEO van haar eigen bedrijf en miljarden waard. Officieel is ze afkomstig uit Taiwan waar ze nog altijd woonacthig is. Er zijn maar weinig vrouwen in het bedrijfsleven geweest met dusdanig veel succes als Cher Wang. DIt geldt zeker voor degene die in het begin van haar loopbaan in de jaren tachtig actief waren. Dit is een feit waar zij zelf daarom absoluut trots op mag zijn.